Page 510 - Ghidul Serviciilor Medicale Synevo, Ediția 1
P. 510

Pentru grăsimi neutre şi acizi graşi liberi:
                  -  Creşteri:  laxative,  în  special  uleiuri  minerale,  supozitoare,  lubrifianŃi,  ingestia  de  maioneze  dietetice,  dressing-uri
                                                  1;2
                  pentru salate, dietă bogată în fibre (>100g/zi) .
                                      2
                  -   Scăderi: Metamucil, bariu .
                  -  AlŃi factori care pot influenŃa testul: alcool, clorura de potasiu, carbonat de calciu, Neomicină, Kanamicină şi alte
                                          1;2
                  antibiotice cu spectru larg, bismut .
                  Pentru zaharuri:
                  - Creşteri: la nou născut.
                  - Scăderi: fermentaŃie bacteriană (dacă specimenul nu este analizat imediat la primirea în laborator şi nu se
                  refrigerează) .
                            3


                                                         Bibliografie

                      1.      Frances Fischbach. Stool Studies. In A Manual of Laboratory and Diagnostic Tests. Lippincott, Williams & Wilkins,
                               USA, 7 Ed., 2004, 282-284.
                      2.      Laboratory Corporation of America. Fecal Fat and Muscle Fibers, Qualitative. Directory of Services and  Interpretive
                               Guide.  www.labcorp.com.2003.
                      3.      Laborator Synevo. ReferinŃele specifice tehnologiei de lucru utilizate 2006. Ref Type: Catalog.
                      4.       Mitrică – Kondi N. Explorarea tubului digestiv. În Laborator clinic – Biochimie. Bucuresti. Ed. Medicală, 1981,170-172.
                      5.       Ministerul SănătăŃii. Academia de ŞtiinŃe Medicale. Metode de laborator de uz curent. Vol. II. Bucureşti. Ed.
                                Medicală, 1977, 401-404.
   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515