Page 510 - Ghidul Serviciilor Medicale Synevo, Ediția 1
P. 510
Pentru grăsimi neutre şi acizi graşi liberi:
- Creşteri: laxative, în special uleiuri minerale, supozitoare, lubrifianŃi, ingestia de maioneze dietetice, dressing-uri
1;2
pentru salate, dietă bogată în fibre (>100g/zi) .
2
- Scăderi: Metamucil, bariu .
- AlŃi factori care pot influenŃa testul: alcool, clorura de potasiu, carbonat de calciu, Neomicină, Kanamicină şi alte
1;2
antibiotice cu spectru larg, bismut .
Pentru zaharuri:
- Creşteri: la nou născut.
- Scăderi: fermentaŃie bacteriană (dacă specimenul nu este analizat imediat la primirea în laborator şi nu se
refrigerează) .
3
Bibliografie
1. Frances Fischbach. Stool Studies. In A Manual of Laboratory and Diagnostic Tests. Lippincott, Williams & Wilkins,
USA, 7 Ed., 2004, 282-284.
2. Laboratory Corporation of America. Fecal Fat and Muscle Fibers, Qualitative. Directory of Services and Interpretive
Guide. www.labcorp.com.2003.
3. Laborator Synevo. ReferinŃele specifice tehnologiei de lucru utilizate 2006. Ref Type: Catalog.
4. Mitrică – Kondi N. Explorarea tubului digestiv. În Laborator clinic – Biochimie. Bucuresti. Ed. Medicală, 1981,170-172.
5. Ministerul SănătăŃii. Academia de ŞtiinŃe Medicale. Metode de laborator de uz curent. Vol. II. Bucureşti. Ed.
Medicală, 1977, 401-404.