RECOLTĂM ANALIZE MEDICALE LA DOMICILIU. PENTRU PROGRAMARE - 079 904 000

Cosul meu

Testul Covid se cumpara separat,
astfel cosul va fi golit

Continuati
Anulati

Nu puteti adauga alte teste in cos. Cosul contine testul PCR COVID-19 care se achita separat.

Continuati
logo logo logo logo

Sanatatea sub control

Ține colesterolul sub control

În corpul nostru există o astfel de substanță asemănătoare grăsimii, fără de care formarea hormonilor și a membranelor celulare este imposibilă. Denumirea științifică corectă pentru această substanță este colesterolul.

  • Colesterolul nu se dizolvă în apă, prin urmare, pentru a se mișca în jurul corpului, este „împachetat” înt-un înveliș
    special de proteine. Acest compus se numește lipoproteină. În sângele nostru circulă mai multe tipuri: cu densitate mare și mică.

De ce este colesterolul „rău” și „bun”?

Lipoproteinele de înaltă densitate (HDL) sunt considerate „bune”, ele conțin colesterol, care este transportat de la
pereții vaselor de sânge la ficat. Astfel, HDL elimină excesul de colesterol din sânge.

Colesterolul „rău” este cel care este inclus în lipoproteinele cu densitate joasă (LDL).

Aceste particule sunt capabile să zăbovească pe pereții vaselor de sânge și să conducă la formarea de plăci care
restricționează mișcarea sângelui prin vase.
Ca urmare, crește riscul de a dezvolta ateroscleroză și boli cardiovasculare.

Medicii recomandă verificarea nivelului de colesterol cel puțin o dată la 4-5 ani pentru persoanele peste 20 de ani.
Bărbaților cu vârsta peste 35 de ani și femeilor peste 45 de ani li se recomandă să se supună controlului regulat al indicatorilor metabolismului grăsimilor.

Dacă o persoană are o predispoziție ereditară la colesterolul ridicat sau mănâncă prea multe alimente care conțin
colesterol, trebuie să fie examinată mai des.

Laboratorul Medical Synevo, are în portofoliul său Profilul lipidic. Acest test de screening ajută la evaluarea principalului indicator al metabolismului lipidelor.

Cum să te pregătești pentru test?

  • Nu mâncați cu 12 ore înainte de analiză;
  • Timp de 3-4 zile, excludeți consumul de alimente grase, afumate, prăjite;
  • Eliminați stresul fizic și emoțional cu o jumătate de oră înainte de studiu;
  • Nu fumați cu jumătate de oră înainte de analiză.

Aveți grijă de sănătatea voastră! Țineți colesterolul sub control.