Recoltam analize medicale la domiciliu. Pentru programare -
079 904 000

Cosul meu

Nu puteti adauga alte teste in cos. Cosul contine testul PCR COVID-19 care se achita separat.

Continuati
logo logo logo logo
Informații Utile

Ultimele știri

Testele FibroTest® și FibroMax

Înlocuieste biopsia hepatică acum. Cu un simplu test de sânge poți evalua starea de sănătate a ficatului. Te așteptăm în centrele de recolatare SYNEVO.

Testele FibroTest® și FibroMax - Synevo

Testele FibroTest® și FibroMax® revoluționează diagnosticul medical în hepatologie: cu ajutorul lor, printr-o simplă analiză de sânge, medicul poate evalua principalele afecțiuni hepatice, precum fibroza sau steatoza în hepatitele cronice virale B, C, si D, dar și steatohepatita de origine alcoolică și non-alcoolică.

Ele reprezintă o alternativă eficientă pentru puncția-biopsie traditională a ficatului, putând fi văzute ca o biopsie virtuală. O simplă prelevare de sânge permite determinarea la timp a stadiului fibrozei hepatice, controlul evoluției sale pe tot parcursul tratamentului, evaluarea încărcării grase a ficatului, precum și monitorizarea procesului necro-inflamator.

Profesorul Poynard, șef al Serviciului Hepato-Gastroenterologie al Spitalului Pitie-Salpetriere din Paris, împreună cu echipa sa, au conceput testele BioPredictive ca pe o combinație de biomarkeri serici specifici la care se adaugă sexul, vârsta, greutatea și înălțimea pacientului, toți acești parametri fiind introduși într-un algoritm de calcul patentat, specific fiecărui test.

FibroTest-ul® este singurul test seric neinvaziv aprobat de Autoritatea Natională de Sănătate Franceză, validat pentru cele mai frecvente afecțiuni hepatice cronice :  hepatita C, B și D, coinfecția HIV, steatoza de origine alcoolică și non-alcoolică. În prezent testul este adoptat de mari centre și clinici de hepato-gastroenterologie din întreaga lume.

Este, deasemenea, singurul test seric care permite depistarea fibrozei hepatice la pacienții diabetici sau cu boli de nutriție. Având o aplicabilitate de peste 95% și o acuratețe ridicată, constituie o alternativă neinvazivă la punctia-biopsie hepatică. A fost validat în numeroase studii clinice independente, dovedindu-și robustetea în studii incluzând peste 8000 de pacienți cu puncție-biopsie hepatică concomitentă.

Informaţii generale:

Investigaţia FibroMax, dezvoltată de BioPredictive, constituie o combinaţie de 5 teste non-invazive diferite: FibroTest, ActiTest, SteatoTest, NashTest şi AshTest. Are la bază un algoritm care combină rezultatele obţinute la determinarea unor markeri biochimici serici (alfa-2macroglobulina, haptoglobina, apolipoproteina A1, bilirubina totală, gamaglutamiltranspeptidaza – GGT, alanin-aminotransferaza ALT, aspartat – aminotransferaza AST, glicemie bazală, colesterol, trigliceride) cu vârsta, sexul, greutatea şi înălţimea pacientului pentru a evalua gradul afectării hepatice.

Astfel:

  • FibroTest măsoară gradul fibrozei (corespunzător stadiilor F0-F4 ale scorului METAVIR);
  • ActiTest măsoară gradul de activitate necro-inflamatorie la pacienţi cu hepatită virală cronică B sau C (corespunzător gradelor A0-A3 ale scorului METAVIR);
  • SteatoTest evaluează steatoza hepatică, cauza frecventă de creştere a transaminazelor ALT şi GGT (corespunzător stadiilor 0-3 de steatoză: S0 -S3);
  • NashTest evaluează prezenţa steatohepatitei non-alcoolice la pacienţi obezi, cu dislipidemie, rezistenţa la insulină sau diabet (corespunzător celor 3 grade din clasificarea lui Kleiner: No: „NOT NASH”, N1: „Borderline NASH” şi N2 : „NASH”);
  • AshTest măsoară gradul afectării hepatice la pacienţii cu un consum excesiv de etanol (corespunzător celor 4 grade H0-H3).

Referinta: BioPredictive

icon-cart

Produsul a fost adăugat în coș

Cumpărate frecvent împreună