Recoltam analize medicale la domiciliu. Pentru programare -
079 904 000

Cosul meu

Nu puteti adauga alte teste in cos. Cosul contine testul PCR COVID-19 care se achita separat.

Continuati
logo logo logo logo
Informații Utile

Ultimele știri

Echipa Synevo poarta ie cu mândrie!

Echipa Synevo poarta ie cu mândrie! - Synevo

Decizia dedicării unei întregi zile portului national, cămășii cu altiță, a fost luată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine, având drept scop promovarea bluzei traditionale, moștenite din timpuri imemoriale, în rândul țărilor stăine.

Deloc întâmplător, în această zi este marcată și Sărbătoarea Sânzienelor, făcând referire că în tradiția noastră populară, Sânzienele erau îmbrăcate în ii.

Arta meșteșugului popular, inclusiv a coaserii iei este transmisă prin moștenire din generație în generație pentru a păstra cultura națională, împreună cu rugăciunile înainte de a începe torsul lânii, țesutului sau a împletitului firelor.

Prin termenul IE- se subînțelege piesă vestimentară feminină, cămașă tradițională românească de sărbătoare, fiind considerată cea mai importantă piesă vestimentară populară, determinând compoziția ornamentală a costumului, celelalte piese asociindu-se cu bluza, luând în considerare epoca, vârsta, ornamentele și desigur cromatica.

În dependență de personalitate femeii, atât culoarea cât și motivele broderiei sunt diverse, acestea putând fi cu o croială modestă folosind culori temperate pentru femeile căsătorite sau cele în vârstă, până la nuanțe deschise ale țesăturii și modele în culori vii pentru fetele tinere.

La rândul său, în dependență de regiunea provinienței sale, aceasta poate fi: cămasă cu altiță, cu tăblie, cu lăncez, cu platcă, cu umăr, cu ciocănele sau cu ciupag, în dependeță de preferințele particulare.

Toate acestea fiind purtate cu mândrie profundă și recunoștință!

icon-cart

Produsul a fost adăugat în coș

Cumpărate frecvent împreună