Recoltam analize medicale la domiciliu. Pentru programare -
079 904 000

Cosul meu

Nu puteti adauga alte teste in cos. Cosul contine testul PCR COVID-19 care se achita separat.

Continuati
logo logo logo logo
Atelierul de sănătate

Lumea microbiologica

Examen parazitologic cutanat (Demodex folliculorul şi brevis)

Demodex folliculorum şi Demodex brevis sunt paraziţi care se întâlnesc frecvent la nivelul pielii feţei.

Demodex folliculorum este o specie parazită de acarieni ce se hrănește cu secrețiile de sebum și celule moarte ale pielii. Acești paraziți se localizează în pielea omului, la nivelul foliculilor piloși, și într-un număr mai mare se găsesc în regiunea nasului, obrajilor și frunții.

Demodex folliculorum cel mai frecvent afectează femeile, ca urmare aplicării produselor cosmetic utilizând buretele, periile sau periile nedezinfectate. Majoritatea persoanelor infectate cu acest tip de paraziți nu prezentă simptome evidente, pe cănd este posibil să apară simtome precum: roșeața și mâncărime în regiunea ochilor, inflamație conjuctivală, blefarită, erupții purulente a pielii feței, ederm fascial difuz cu pruit și senzație de arsură, căderea genelor etc.

Pregătirea pentru investigație: Seara înainte de prelevarea probei se spală bine fața și nu se aplică produse cosmetice peste noapte. În dimineața recoltării la fel se evită spălarea feței și aplicarea produselor cosmetice.

Rezultatul investigației se eliberează timp de 60 minute din momentul recepționării probei în Laboratorul central SYNEVO.

Testul este disponibil în Laboratorul Central, str. Nicolae Testemițanu, nr.37.

Program de recoltare: Luni-Vineri, 07:30-17:30

Imaginile prezentate au fost filmate în laboratorul Synevo România.

icon-cart

Produsul a fost adăugat în coș

Cumpărate frecvent împreună