Recoltam analize medicale la domiciliu. Pentru programare -
079 904 000

Cosul meu

Nu puteti adauga alte teste in cos. Cosul contine testul PCR COVID-19 care se achita separat.

Continuati
logo logo logo logo
Informații Utile

Ultimele știri

Ce este gripa și cum să o recunoaștem?

Ce este gripa și cum să o recunoaștem? - Synevo

Sezonul răcelilor și gripei este în toi!

Nu este secret faptul că temperatura scăzută și umiditatea crescută sunt condiții ideale pentru dezvoltarea și răspândirea virusului gripal. Până la 650.000 de oameni mor în fiecare an din cauza complicațiilor gripei la nivel mondial.

Ce este gripa și cum să o recunoaștem?

Există mai multe tipuri de virus gripal. Virusurile de tip A și B provoacă epidemii de sezon în fiecare an. În prezent, două tipuri de virus A circulă în rândul populației (H1N1 și H3N2), precum și tipul B.

Orice persoană poate avea gripă, dar complicațiile severe se dezvolta cel mai adesea în următoarele grupuri de persoane:

  • la gravide;
  • copii sub 5 ani;
  • persoane în vârstă;
  • la persoanele care suferă de diverse boli cronice.

Infecția cu virusul gripal se răspândește foarte repede, de obicei pe calea aeriană, dar și prin contact direct. Din momentul infecției până la apariția primelor simptome, poate dura până la 4 zile.

Primele semne sunt: o creștere accentuată a temperaturii corpului, dureri de cap, dureri în mușchi și articulații, durere la mișcarea globilor oculari. Pentru o perioadă scurtă de timp, apar dureri în gât, tusea uscată, congestia nazală.

În absența unui tratament adecvat, se poate dezvolta o complicație teribilă și severă ca pneumonia. Aceasta este cauza frecventă a decesului de gripă, deoarece este foarte dificil de tratat, din acest motiv este foarte important să recunoaștem prezența virusului gripal încă din prima zi a bolii.

Dacă aveți simptome sau dacă suspectați o infecție cu virusul gripal, Laboratorul Medical Synevo Moldova recomandă o analiză medicală pentru a determina antigenul virusului gripal de tip A (H1N1, H3N2) și B.

Pentru a face acest test, trebuie să veniți la orice Centru de Recoltare Synevo Moldova.

De ce aleg medicii in special acest test:

  • obținerea rezultatului într-o oră dacă recoltarea se face în laboratorul central și în decursul zilei dacă se recoltează în centrele de recoltare din Chișinău;
  • îl puteți efectua din prima zi a bolii;
  • procedură absolut nedureroasă și sigură pentru colectarea materialului – o secreție din cavitatea nazală;
  • identificarea celor mai frecvente virusuri gripale;
  • vă permite să identificați boala la timp, iar medicul să vă prescrie un tratament adecvat, ceea ce ar reduce semnificativ riscul de complicații și deces din cauza gripei.

Gripa este o boală în care timpul dedicat pentru diagnostic are mare importanță. Nu ratați acest moment, iar dacă suspectați că aveti gripă, veniți la Laboratorul Synevo Moldova pentru a face o simplă analiză care determină antigenul virusului gripal A și B!

☎Сall-Сentru: +373 22 856990, +373 22 856991, +373 22 856992 (luni – vineri 8:00-18:00, sâmbăta 8:00-11:00).
?Viber/?WhatsApp +37379856990
?Rezultatele analizelor on-line

icon-cart

Produsul a fost adăugat în coș

Cumpărate frecvent împreună