Plansa anatomica

ȘTII CARE SUNT RISCURILE DE A FACE DIABET?

Trimite pe e-mail acest articol
Printeaza acest articol
 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, laboratorul medical SYNEVO vine cu o oferta specială: -30% la profilul de evaluare a riscului diabetic.

 

Diabetul zaharat este o boală foarte răspândită în lume. Între cauzele de deces, diabetul ocupă locul III după bolile cardiovasculare şi cancer.

 

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 120 493 de persoane cu diabet, dintre care 17 835 de persoane cu diabet de tip 1 și 2, care necesită terapie cu insulină.

 

În realitate numărul diabeticilor este mult mai mare deoarece, pe de o parte, adresabilitatea populației este foarte mică, iar pe de altă parte, nivelul normal al zahărului în sânge (glicemia) nu reflectă situaţia obiectivă a metabolismului. Deseori, mai cu seamă în diabetul de tip II, există o perioadă îndelungată de evoluţie a bolii (de la 2-3 ani până la 8-10 ani), perioada în care nivelul glicemiei este la limita de sus a normei. Această perioadă se numește diabet ascuns sau prediabet: omul se simte bine, nu are simptome, nu merge la medic, însă în organismal lui au loc schimbări ireversibile, care mai târziu se manifestă clinic (este afectată vederea, funcţia rinichilor, a inimii, apare hipertensiunea arterială “piciorul diabetic” și alte complicaţii grave).

 

Medicina modernă dispune de teste specifice pentru depistarea modificărilor metabolice încă la etapa de prediabet, ce permite aplicarea măsurilor de prevenire și corijare a situației până la dezvoltarea bolii sau a complicațiilor ei.

 

Aceste teste specifice și foarte sensibile sunt:

 
Indicele HOMA
C-peptid
 

Ofertă valabilă în perioada 14.11.2020-31.12.2020 în toate centrele de recoltare Synevo Moldova.

Alte oferte de la Synevo.

 
Plansa anatomica
Abonează-te la Newsletter